2012. febr. 10.

Gipszmaszk, furulyatészta

Szombaton, február 11.-én két korosztály számára is érdekes foglalkozásokra kerül sor az Aranykapu Fonó-Házban.

Délelőtt 11 órától továbbra is az óvodás korúakat (4-7 éveseket) várjuk a Kézműves Műhelybe; a gyerekek ezúttal gipszből készült farsangi maszkokat festhetnek majd, a vállalkozó szelleműek a gipszöntés technikáját is kipróbálhatják.

Újdonság a szombat délután első alkalommal sorra kerülő Házitündér Tanoda: e kezdeményezés azzal a céllal jött létre, hogy a mai kor kis- és nagylányai (mint leendő háziasszonyok) bepillantást nyerhessenek azokba a különféle házi praktikákba, amelyek nagyanyáink idejében még természetes módon öröklődtek egyik nemzedékről a másikra. A Házitündér Tanodába ellátogató gyerekeknek lehetőségük nyílik majd különböző hagyományos ételek készítésének elsajátítására, de olyan "fortélyokat" is elleshetnek majd, mint a szappankészítés, befőzés, gyógynövények felhasználása, stb.
E hét szombatján, 17 órakor ú.n. "furulyatésztát" készíthetnek majd az érdeklődő gyerekek, mely első látásra leginkább a székely kürtöskalácshoz hasonlít, valójában azonban ennek egy édes "kistestvére": vidékünkön még nagymamáink idejében a kukorica kórójára csavarintva, kemencében sült ropogós-pirosra.
A foglalkozásokhoz való hozzájárulás 8 lej.

Várunk szeretettel!

Nincsenek megjegyzések: