2010. márc. 23.

Tavaszi kézműves vásár 2010

Március 24.-én rajtol a Tavaszi Kézműves Vásár, amely egészen április 3.-ig tart. Érdemes kilátogatni, vásárolhatunk majd festett tojásokat, ünnepi dekorációkat szárazvirágból, ünnepi asztalterítőket, vesszőkosarakat, húsvéti tojástartókat és szalmadíszeket, de lesznek még kerámia-, gyöngy- és nemezékszerek, rusztikus ruhák és kiegészítők, kézzel festett vászontarisznyák, csuhévirágok, használati tárgyak kerámiából és fából, és sok egyéb érdekesség.

Az idei Tavaszi Kézműves Vásár különlegessége, hogy egyesületünk meghívására a kiállító kézművesek mellett számos helyi kistermelő is bemutatkozik: kóstolóval egybekötött méz-, bor-, pálinka-, valamint egy helyi termelő-kertészet termékeinek kiállítása és vására... no és a kihagyhatatlan farkaslakai kürtőskalács várja a helyszínre érkező legelszántabbakat...


A rendezvény ideje alatt két alkalommal, március 31.-én szerdán és április 1.-én csütörtökön 14.00 illetve 13.00 órai kezdettel kisebb szabadtéri Tavaszi koncert (performance) látható, hallgatható majd az OPUS 4 kamarazenekar előadásában. A vásár mellett zenél több alkalommal Cserei Csaba és tanítványa, Földi Tibi is.


Március 28.-án, Virágvasárnap 16.00 órától a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban a Szatmárnémeti Madisz és az Aranykapu Kulturális Egyesület Húsvéti Ünnepvárót szervez, mely alkalommal az Aranykapu Kézműves Műhelyben az érdeklődők a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó kézműves mesterfogásokkal ismerkedhetnek meg. A műhelymunka célja: megismertetni a gyerekeket a természetes alapanyagokkal és a hagyományos technikákkal, melyek segítségével az ünnephez kapcsolódó míves alkotások készíthetőek: festett fatojások, csuhévirágok, asztali koszorúk, tojásgyűjtő tarisznyák. A hagyományos tojásfestő eljárások közül most a szatmári viasszal írt tojások díszítését tekinthetik meg az érdeklődők számos archív és mai filmfelvétel segítségével.


Szeretettel várunk mindenkit!



Nincsenek megjegyzések: